4
Blancheer de bietenloof in kokend water voor maar 30 seconden, en koel ze daarna af in ijswater. Water ze af en droog ze op een doek. Schil, was en snijd de courgette in de lengte en blancheer deze voor 2 minuten. Koel ze net zo af als de bietenloof. Maak de uiten schoon en haal de buitenste huidlaag eraf; snijd in dunne ringen; blancheer deze ook voor een minuut, koel en droog ze af. Hak nu grof een hand vol aromatische kruiden. Snijd de Leerdammer Lightlife in dunne reepjes. Meng de rauwe groenten met de gekookte. Kruid dit met olijfolie, zout en peper. Plaats dit in vier koude soepkommen en serveer dit met Lightlife en croûtons.
150g Leerdammer Lightlife
100g bietenloof
100g (baby)spinazie
100g sla
2 lente courgettes
40g rucola sla
40g ui
1 snufje dille
munt & kervel
6 brood croûtons
snufje zout en peper
Boodschappenlijstje per e-mail verzenden