">
Terug naar Recepten

Een zomer must-have!

Rijst salade met Leerdammer
  • Waardeer dit recept

  • 30 Minuten

  • Gemiddeld

  • Sneetjes

  • Aan favorieten toevoegen

Rijst salade met Leerdammer

Portions:

4

Past bij:

Lunch, Salades

Instructies:

Snijd de Leerdammer in kleine blokjes. Kook de rijst in overvloedig gezouten water voor zo'n 16-18 minuten, giet af wanneer het klaar is en koel af onder koud water; giet opnieuw af en doe in een kom. Maak de pepers schoon, verwijder de zaden en de witte draden en snijd ze in stukjes. Was de wortel en snijd in stukjes; kook zowel de wortelen als erwten in gezouten water voor 4-5 minuten. Snijd de Vienna worst en de olijven. Voeg alle ingrediënten toe aan de rijst. Kruid met olie, azijn en een snufje zout en peper. Meng alle ingrediënten samen en serveer!

Ingrediënten

  • 200g fijne rijst

  • 150g Leerdammer Original

  • 2 kleine worstjes

  • 1 rode peper

  • 1 gele peper

  • 2 wortels

  • 100g bevroren erwten

  • 1 theelepel kappertjes

  • 50g zwarte pitloze olijven

  • 3 eetlepels olijfolie

  • 2 eetlepels witte azijn

  • snufje zout en peper.

3 Vergelijkbare Recepten

#GENIET ERVAN