4
Snijd de Leerdammer in kleine blokjes. Kook de rijst in overvloedig gezouten water voor zo'n 16-18 minuten, giet af wanneer het klaar is en koel af onder koud water; giet opnieuw af en doe in een kom. Maak de pepers schoon, verwijder de zaden en de witte draden en snijd ze in stukjes. Was de wortel en snijd in stukjes; kook zowel de wortelen als erwten in gezouten water voor 4-5 minuten. Snijd de Vienna worst en de olijven. Voeg alle ingrediënten toe aan de rijst. Kruid met olie, azijn en een snufje zout en peper. Meng alle ingrediënten samen en serveer!
200g fijne rijst
150g Leerdammer Original
2 kleine worstjes
1 rode peper
1 gele peper
2 wortels
100g bevroren erwten
1 theelepel kappertjes
50g zwarte pitloze olijven
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels witte azijn
snufje zout en peper.
Boodschappenlijstje per e-mail verzenden