Rijst kan hier eventueel bij worden geserveerd. Vervang ananas door mango.
Geef een draai aan het recept!!Fruitige kip kerrie in een Indiaanse boomgaard.
4
Verwarm de over tot 180°C. Was, dep droog, zout en snijd de botloze kippenborst in strepen. Braad de kip ik voorverwarmde olie, voeg de groentebouillon toe en laat koken. Kruid met crème fraîche, en verdik licht met zetmeel (zetmeel is eerder gemengt met wat water), breng aan de kook en kruid naar smaak met kerriepoeder, zout en peper. Droog de gesneden ananas. Leg de kip in een ovale ovenschaal (20x30cm), bedek met ananas, gesneden banaan en 2/3 van de cashew noten en bedrenk met jus. Bedek uiteindelijk met Leerdammer Belegen en bak in een voorverwarmde oven (elektrisch en gas: 180°C, gasstand 3, convectie 160°C) voor 25-30 minuten tot goudbruin gekleurd. Was en snijd de aardbeien. Garneer de gratin met aardbeien en de resterende cashew noten.
150g Leerdammer Belegen
500g botloze kippenborst
2 bananen
150g crème fraîche
1 klein blik (235ml) gesneden ananas
75g ongezouten cashew noten
200g verse aardbeien
2-3 eetlepels zetmeel
1 eetlepel olijfolie
250ml groentebouillon
kerriepoeder
zout
vers gemalen peper
Boodschappenlijstje per e-mail verzenden
Rijst kan hier eventueel bij worden geserveerd. Vervang ananas door mango.
Geef een draai aan het recept!!