">
Terug naar Recepten

Meer dan zomaar een salade.

Wilde rijstsalade met Leerdammer
  • Waardeer dit recept

  • 30 Minuten

  • Gemiddeld

  • Sneetjes

  • Aan favorieten toevoegen

Wilde rijstsalade met Leerdammer

Portions:

4

Past bij:

Lunch, Salades

Instructies:

Blancheer de erwten in kokend gezouten water voor een paar minuten, koel ze daarna snel af. Houd deze gescheiden. Kook de wilde rijst in overvloedig gezouten water voor 50 minuten, laat uitlekken en afkoelen en kruid met een beetje olijfolie. Snijd de ham in blokjes. Klopt de eieren en kruid met zout, peper en gehakte kruiden. Warm twee eetlepels olie op in een grote pan en giet de eieren erin, en meng dit met een houten lepel tot ze zijn gemengd. Keer de omelet na een paar minuten om en bak de andere kant zo'n 2 minuten. Koel het af en snijd in kleine stukjes. Kruid de rijst met Leerdammer blokjes, erwten, ham, omelet, zout, peper en olie.

Ingrediënten

  • 120g Leerdammer Original plakken

  • 250g wilde rijst

  • 120g kleine erwten

  • 60g gehakte geroosterde ham

  • 2 eieren

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 10g gemengde aromatische kruiden

  • snufje zout en peper

2 Vergelijkbare Recepten

  • Pizza

    Pizza

    80 Minuten

    Gemiddeld

  • Mexicaanse salade met Leerdammer

    Mexicaanse salade met Leerdammer

    15 Minuten

    Makkelijk

#GENIET ERVAN