Snelle tip: het taartje kan ook worden gemaakt met pizza-deeg uit de koeling afdeling.
Geef een draai aan het recept!!4
Kneed bloem, olie, 100ml water en zout tot een glad deeg. Rol dit dun uit op bakpapier. Verwijder de buitenlaag van de ui en snijd de uit in ringen. Snijd Leerdammer Belegen en ham in stroken. Meng crème fraîche en vijgenmosterd in bedek het deeg hiermee. Verspreid de ui en ham gelijkmatig over de crème, bestrooi met kaas en bak in een voorverwarmde oven op 200°C (gasstand 4, convectie oven 180°C) voor 15 minuten tot hij goudbruin kleurt. Maak de vijgen met een doek schoon, snijd ze in dunne strepen, verspreid ze gelijkmatig over de taart en serveer.
100g Leerdammer Belegen
200g bloem
2 theelepels olijfolie
1 theelepel zout
1 rode ui
80g rauwe ham
4 eetlepels crème fraîche
2 eetlepels vijgenmosterd
8 rijpe vijgen.
Boodschappenlijstje per e-mail verzenden
Snelle tip: het taartje kan ook worden gemaakt met pizza-deeg uit de koeling afdeling.
Geef een draai aan het recept!!