Het perfecte recept in de koude winterdagen!
4
Bereid als eerste de Spätzle voor. Klop de eieren met de helft van de bloem, 80gr geraspte Leerdammer en zout om een glad mengsel te krijgen. Ga door met kneden, geleidelijk de bloem toevoegend. Plaats dit mengsel in het apparaat om spätzle mee te maken en leg ze in kokend gezouten water. Water de spätzle af zodra ze boven komen en koel ze in koud water. Droog ze opnieuw af en voorzie ze van een laagje boter. Droog en was de cannellini bonen van het conserveringswater. Kruid met zout en zwarte peper en meng de bonen met de bouillon tot een gladde crème. Verwarm in een pan met olie de knoflook, het laurierblad en een halve rode peper voor zo'n 5 minuten. Filter de olie eruit, giet dit over de cannellinibonencrème en verwarm. Plaats de crème op de bodem van het bord, voeg de spätzle met boterlaagje toe en voeg de resterende Leerdammer Original toe.
Voor de Spätzle: 100g Leerdammer Original
200g Italiaanse bloem type "00"
125ml melk
2 eieren
snufje zout
boter. Voor de room: 1 blik Cannellinibonen
1dl groentenbouillon
olie
1 teen knoflook
1/2 chili peper
1 laurierblad
Boodschappenlijstje per e-mail verzenden