">
Terug naar Recepten

Het perfecte recept in de koude winterdagen!

Spätzle met een een cannelini crème
  • Waardeer dit recept

  • 30 Minuten

  • Moeilijk

  • Blokken

  • Aan favorieten toevoegen

Spätzle met een een cannelini crème

Portions:

4

Past bij:

Lunch

Instructies:

Bereid als eerste de Spätzle voor. Klop de eieren met de helft van de bloem, 80gr geraspte Leerdammer en zout om een glad mengsel te krijgen. Ga door met kneden, geleidelijk de bloem toevoegend. Plaats dit mengsel in het apparaat om spätzle mee te maken en leg ze in kokend gezouten water. Water de spätzle af zodra ze boven komen en koel ze in koud water. Droog ze opnieuw af en voorzie ze van een laagje boter. Droog en was de cannellini bonen van het conserveringswater. Kruid met zout en zwarte peper en meng de bonen met de bouillon tot een gladde crème. Verwarm in een pan met olie de knoflook, het laurierblad en een halve rode peper voor zo'n 5 minuten. Filter de olie eruit, giet dit over de cannellinibonencrème en verwarm. Plaats de crème op de bodem van het bord, voeg de spätzle met boterlaagje toe en voeg de resterende Leerdammer Original toe.

Ingrediënten

  • Voor de Spätzle: 100g Leerdammer Original

  • 200g Italiaanse bloem type "00"

  • 125ml melk

  • 2 eieren

  • snufje zout

  • boter. Voor de room: 1 blik Cannellinibonen

  • 1dl groentenbouillon

  • olie

  • 1 teen knoflook

  • 1/2 chili peper

  • 1 laurierblad

1 Vergelijkbare Recepten

#GENIET ERVAN