4
Meng de gist met 150ml lauw water en een theelepel zout. Voeg al roerend de bloem toe. Voeg dan een theelepel olie toe tot het deeg loslaat van de bodem. Bedek dit en laat het 20-30 minuten rijzen. Verwarm de oven op 200°C (heteluchtoven 180 ° C, gasstand 3-4). Verwarm een eetlepel olie en fruit de ui en knoflook in een pan. Voeg spinazie toe en kook dit kort. Verwijder deksel voor 2-3 minuten.Rol het deeg in rondjes (5mm dik) en plaats deze op een geoliede ovenplaat. Meng de spinazie en Leerdammer Original, kruid dit en plaats op het deeg. Strooi pijnboompitten bovenop. Vouw het geheel dubbel, smeer in met wat olie en betrooi het met kaas. Bak dit 20 minuten.
4 blokjes gist
1 theelepel zout
300g bloem
3 theelepels olijfolie
500g spinazie
250g dunne uireepjes
1 fijn gemalen teen knoflook
wat olie voor de ovenplaat
zout
vers gemalen peper
een snufje geraspte nootmuskaat
50g geroosterde pijnboompitten
geraspte Leerdammer Original voor er overheen.
Boodschappenlijstje per e-mail verzenden