4
Snijd Leerdammer Belegen plakken in kwarten. Dep rosbief droog en snijd in brede plakken. Roer 2 eetlepels olie, mosterd, zout en peper samen, meng dit geheel met de rosbief plakken en laat dit intrekken. Verwijder de huid van de sjalot en fruit licht aan in resterende hete olie. Bestrooi dit met suiker en karamelizeer dit licht. Blus af met azijn en bouillon. Kook de sjalots voor 15 minuten en laat zachtjes inkoken. Kruid met zout en peper en laat afkoelen. Schil de aardappelen, kook ze en snijd in plakken. Bak de rosbief 'roze' op de gourmet, voeg toe aan pan met aardappelen, bedek met kaas en laat dit smelten. Serveer met balsamico uien.
200g Leerdammer Belegen
500g vers rundvlees
3 eetlepels olijfolie
1-2 theelepels mildpittige mosterd
zout
grof gemalen peper
400g kleine sjalots
4 eetlepels bruine suiker
100ml balsamico azijn
80ml groentebouillon
400g rode ontvelde aardappelen
Boodschappenlijstje per e-mail verzenden