Voeg 1 verse chili toe, in dun gesneden ringetjes.
Geef een draai aan het recept!!4
Verwarm de over tot 180°C. Meng bloem, maïzena, zout en bakpoeder goed. Rasp Leerdammer Belegen, rooster pijnboompitten en hak deze fijn, snijd tomaten, meng dit met 100g Leerdammer Belegen, basilicum en bloemmengsel. Klopt de melk met olie en ei in een schaal. Voeg dit toe aan de bloem en meng alles samen met een houten lepel tot alles een vochtig geheel is. Roer niet té lang omdat anders een plaklaag kan ontstaan en de muffins taai worden. Schenk dit in een goed ingevet bakblik, bestrooi met resterende Leerdammer Belegen en bak 20-25 minuten (elektrische- en gasoven: 180°C / gasstand 3, convectie 160°C). Verwijder muffins uit bakblik en serveer warm of koud.
150g Leerdammer Belegen
125g bloem
125g maïzena
1/2 theelepel zout
1 zakje bakpoeder
50g gehakte geroosterde pijnboompitten
80g gedroogde tomaten
2 eetlepels gehakte basilicum
160ml melk
4 eetlepels kookolie
1 ei
boter voor de bakvorm
Boodschappenlijstje per e-mail verzenden
Voeg 1 verse chili toe, in dun gesneden ringetjes.
Geef een draai aan het recept!!