">
Terug naar Recepten

Gourmet-Raclette!

Gourmette
  • Waardeer dit recept

  • 40 Minuten

  • Makkelijk

  • Sneetjes

  • Aan favorieten toevoegen

Gourmette

Portions:

4

Past bij:

Lunch

Instructies:

Voor de jus: halveer de peper en was hem. Schil de komkommer, halveer deze in de lengte en verwijder de zaadlijst. Snijd peper en komkommer in kleine blokjes. Meng crème fraîche en salade crème, kruid met citroensap, mosterd, zoud en peper. Roer de peper, komkommer, rode forelkaviaar en tijm hier doorheen. Was de zoete aardappelen kort, kook ze in de schil, schil ze, laat ze afkoelen en snijd in schijfjes van ongeveer 2,5 cm. Dep de runderfilet droog. Was zeewolf, dep droog en besprenkel met citroensap en kruid met bloem, zout en roze peper. Kruid ook runder- of lamsfilet met bloem, zout en peper. Was en snijd de champignons. Was de vijgen, halveer deze. Halveer de papaya, verwijder zaden en snijd in kleine stukken. Halveer of vierendeel de kaasplakken. Rooster de runder- en lamsfiler, zeewolf filet en champignons op de gourmetgrill, voeg samen met zoete aardappelen, vijgen, papaya en bedek dit met Leerdammer Belegen. Serveer met de jus.

Ingrediënten

  • Voor de jus: 1 kleine rode paprika

  • 1/2 komkommer

  • 300g crème fraîche

  • 80g salade / room

  • citroensap

  • 1 theelepel Dijon mosterd

  • zout

  • vers gemalen peper

  • 2 eetlepels rode forelkaviaar

  • tijmblaadjes. Voor de gourmet: 300g Leerdammer Belegen

  • 300g zoete aardappel

  • 200g runderfilet of kalfsvlees filet

  • 200g zeewolf filet

  • 100g champignons

  • 8 vijgen

  • 1 papaya

  • 1-2 theelepels citroensap

  • bloemzout

  • grof gemalen roze pepers.

1 Vergelijkbare Recepten

#GENIET ERVAN